Om man funderar på att bosätta sig i skärgården kan man garanterat få en vacker plats att bo på och få chans till mer sjöliv. Att köpa ett hus allmänt eller i skärgården, innebär att man måste vara noga med att kontrollera om det finns någon radon. Då kan man med hjälp av Radea få en professionell radonmätning i skärgårdshuset eller andra typer av hus. Skärgårdsboende innebär att man också kan skaffa en båt att njuta av, särskilt på sommaren.

Fördelar med radonmätning och mer sjöliv

Att bosätta sig i skärgården innebär ett helt nytt liv med mycket rofylld natur, vatten och härliga badplatser. För att skapa ett tryggt boende i det hus man köper ute i skärgården, är det också bra att kontrollera huset så att det är säkert att bo i utan till exempel radon. Med Radea kan man få kunnig personal som hjälper till att kontrollera radonhalten i huset. Radon är en giftig men osynlig samt helt luktfri gas som kan orsaka både lungcancer och andra sjukdomar. Med en professionell radonmätning av Radea får man många heltäckande tjänster kring radonmätning. Ute i skärgårdsidyllen är man också omgiven av mer vatten, vilket innebär att man kan skaffa sig en båt för att vara ute på vattnet. Fördelen med att äga båt är att båtliv påverkar hälsan positivt eftersom man är ute mer i friska luften och vistas i lugn natur.

Skärgårdsdrömmen och hälsosam inomhusluft

När man köpt sig ett hus i skärgården och får hjälp med en radonmätning av Radea, betyder det först en radonmätning av kunnig personal. Visar det sig att man har skadligt radon i huset ute i skärgården, gör den professionella personalen en radonbesiktning för att sedan därefter sanera. Efter en radonsanering behöver man aldrig mer vara orolig för hälsan och Radea kan även hjälpa till med reparation eller installation av ventilationer. En hälsosam inomhusluft är viktig i ett hus i skärgården eller på annan plats. När man bosätter sig i skärgården kan man även skapa en trivsam utomhusmiljö och odla grödor och frukt. En skärgårdsidyll kan ha en del klippor, men då finns det smarta tips hur man odlar trots berggrund och klippor för fina grödor att njuta av.

När hemmet är kontrollerat och eventuellt sanerat från radon, kan man njuta av ett hem med ren luft. Skärgårdslivet innebär också att man säkerligen behöver investera i en båt för att kunna njuta av sjölivet. När man ska köpa båt, finns det kloka råd kring vad man ska tänka på vid båtköpet så att man vet vad man får och slipper till exempel oväntade fel på båten. När man har sin båt som kanske är en segelbåt eller motorbåt, kan man sedan bege sig ut i skärgårdsparadiset till sjöss. Bor man i Stockholms skärgård, kan man besöka Stockholms allra vackraste öar som till exempel Blidö, Sandhamn, Fjäderholmarna, Vaxholm och många fler vackra öar att njuta av.